Ugrás a tartalomra

ÜLÉSEZETT A HONVÉDELMI ÉRDEKEGYEZTETŐ FÓRUM

Társszervezetek

ÜLÉSEZETT A HONVÉDELMI ÉRDEKEGYEZTETŐ FÓRUM

2022. február 16-án került megtartásra a COVID helyzet miatt többször elhalasztott 2021 IV negyedévi HÉF ülés. A fórumot Elek József ezredes a HM HPFO főosztályvezetője, levezető elnök nyitotta meg. A Honvédelmi Minisztériumot Zsiga Tamás dandártábornok a Honvédelmi Minisztérium Magyar Honvédséggel való kapcsolattartásért felelős államtitkári főtanácsosa képviselte.


Lakatos György Zoltán alezredes a HPFO osztályvezetője jelezte: a helyi bérletek 100%-os munkáltatói támogatását előíró jogszabály napokon belül kihirdetésre kerül. Az érintettek elszámolása januárra visszamenő hatállyal fog megtörténni. A Felek rögzítették, hogy az év végi juttatások -SZÉP kártya, teljesítmény juttatás, motivációs juttatás- nagyon jó visszhangra találtak a személyi állomány körében.


dr. Bársony Krisztina ezredes a HM VGH igazgatója ismételten felhívta a figyelmet a május hónapban lejáró SZÉP kártyákkal kapcsolatos adminisztratív feladatokra. A kártyákon szereplő összeg „nem veszik el” a hozzáférés azonban nem lesz lehetséges azon kollégáinknál, akik a kártya szolgáltatóval nem pontosítják adataikat. 


A tavalyi évi üdültetésről, az üdülők helyzetéről, kihasználtsági adatairól, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány tevékenységéről és a HM idősügyi stratégiája megvalósulásának helyzetéről Szabó József ezredes az MHP SZCSF osztályvezetője adott részletes tájékoztatót.


dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) parancsnoka a honvéd egészségügy szervezeti átalakításáról, továbbá a COVID járvány kapcsán gyűjtött tapasztalatokról tartott előadást.
A Felek az ülés zárásaként, pontosításokat követően, elfogadták a HÉF 2022 évi munkatervét. Ennek értelmében az egyeztetések várhatóan március hónapban folytatódnak.
 

HÉF

fotó: Szabó Lajos zászlós

Created & Hosted by NETKEY