Ugrás a tartalomra

ÜLÉSEZETT A HÉF

Társszervezetek

ÜLÉSEZETT A HÉF

Ülésezett a Honvédségi Érdekegyeztető Fórum.
Szeptember 6.án a HM 6.emeleti tárgyalójában ültünk össze a harmadik negyedéves terveinknek megfelelően.A munkáltatót most Dr Kádár Pál dandártábornok képviselte.A mukavállalói oldalt Czövek János a HOSZ elnöke vezette.
A HODOSZ-t Dr Zsiga Imre a felügyelő bizottság elnöke és Markovics Tamás alelnök képviselte. Kicsit rendhagyóra sikerűlt a tárgyalás, hiszen a negyedik negyedévre tervezett napirendeket is most tárgyaltuk.
Szabó József ezredes a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumának elnöke beszámolt az alapítvány eddig végzett segélyezési tevékenységéről megköszönte a HODOSZ összes tisztségviselőjének és vezetőjének hogy segítenek az alpítványnak és a civíl rászorulóknak ebben a nagy szociális érzékenységet igénylő munkában.
A szakszervezetünk megköszönte hogy a civíl állomány benne lehet a segélyezettek körében, majd ismertettük a nálunk a HODOSZ-on belül működő segélyezési rendszer kihasználtságát a tagokra fordított összeg mértékét.Nem örülünk mondtuk, hogy úgy a hivatásos, mint a civil dolgozóknál nőtt az igénylők száma, hisz ez igen rossz tendencia.Egy igen kedvező információt is megosztott a munkáltatói oldal velünk, ugyanis az un.nem OEP finanszírozott egészségügyi dolgozóink is egy jelentős illetményfejlesztésben részesülnek.Az összeg mértékéről hamarosan kapunk tájékoztatást. A HM VGH szervezetét Dr Bársony Krisztina ezredes, Igazgató asszony képviselte.Tájékoztatta a munkavállaói oldal képviselőit, hogy amit javasoltunk ,kértünk a 2017 évi un.bérenkívüli juttatásokkal kapcsolatban befogatták, támogatják.Várják a szakértői anyag megfelelő szintü elbírálását.
A HODOSZ kérte a fokozott odafigyelést a Nyugdíjpénztár rendszer tovább működtetésével kapcsolatban és hogy a SZÉP kártyák időben megfelelően előkészítve kellő felvilágosító munka igénybevételével kerüljenek bevezetésre.
Végűl de nem utolsó sorban a 2017 évi munkaterv elfogadása kapcsán az első negyedévi tervek közé javasoltuk 2017 évi közalkalmazotti illetmény fejlesztés terveinek, vagy esetleg tapasztalatainak megtárgyalását.És amiért kicsit sűrűre sikeredett a nap, ahogy írtam a negyedik negyedéves program is terítékre kerűlt, hisz az utolsó decemberbe esedékes ülésünk ünnepi HÉF ülés lesz.Negyed százada működik ez az érdekegyeztető fórum.A munkáltató kérte a munkavállalói oldal vezetőit jelezzék javaslataikat kiket kívánnak tárgyjutalomra és oklevélre felterjeszteni.


Created & Hosted by NETKEY