Ugrás a tartalomra

STABIL LÁBAKON A GYŐRI HONVÉDSÉGI DOLGOZÓK TÁMOGATÁSA

Társszervezetek

STABIL LÁBAKON A GYŐRI HONVÉDSÉGI DOLGOZÓK TÁMOGATÁSA

Új, a közalkalmazottak jogviszonyát szabályozó Kollektív Szerződést írtak alá a Felek a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoki irodájában február 22-én Győrben. A kontraktust az alakulat képviseletében Könczöl Ferenc alezredes, parancsnok, valamint Dömötör Alfonz, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (HODOSZ) győri alapszervezetének titkára látta el kézjegyével.

Jelen Kollektív Szerződés célja a munkáltatói és a közalkalmazotti jogok és kötelezettségek rendezett gyakorlásának biztosítása, a joggyakorlás és a kötelezettségteljesítés módjának és eljárási rendjének kialakítása, a Kollektív Szerződést kötő felek kapcsolatrendszerének szabályozása.

Az immár hatályos új Kollektív Szerződés létrejöttét több tényező is indokolta. A többi között, az új ezredparancsnok kinevezése, a jogszabályok időközbeni változása, valamint a Szakszervezet által kezdeményezett, a jogszabályokban meghatározottak felett adható kedvezmények alkalmazása.

Dömötör Alfonz elmondta, a két szervezetet mindig is a közös érdek és a közös cél vezérelte. A HODOSZ győri titkára szerint biztosított a jövőbeni eredményes együttműködés, a jogszabályok együttes alkalmazása, köszönhetően annak, hogy az alakulat parancsnoka mindenkor támogató és nyitott a közalkalmazotti állományt érintő kérdésekben.

Könczöl Ferenc alezredes a Szerződés aláírásakor elismerően szólt a közalkalmazotti állomány munkájáról. Mint elmondta: "A honvédségi dolgozók nap, mint nap kiemelkedő szerepet játszanak az ezred életében, feladatainak biztosításában. Az ezred előtt álló számtalan kihívás kezelhetetlen lenne a békeműködés fenntartásában nélkülözhetetlen szerepet játszó közalkalmazottak nélkül. Ennek a helytállásnak köszönhető, hogy a rakétaezred vezetése mindig prioritásként kezelte, hogy a közalkalmazotti állomány szabályozott körülmények között,  a jogszabályok által biztosított kedvezmények, illetve támogatási lehetőségek maximális figyelembe vétele mellett dolgozhasson a katonai szervezetnél".

2017. február 22.
Cseszreginé Csekei Judit szds.

forrás: raketaezred.hu

Created & Hosted by NETKEY