Ugrás a tartalomra

Sajtóközlemény "Legyen a biztonság az első!"

Társszervezetek

Sajtóközlemény "Legyen a biztonság az első!"

Sajtóközlemény

A HONVÉDSZAKSZERVEZET ÉS A HONVÉDSÉGI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE KONZORCIUM

"Legyen a biztonság az első!" CÍMŰ PROJEKTJÉRŐL

2020.03.16.

A  Nemzetgazdasági Minisztérium a Széchényi 2020 program kertében a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon belül közzétette „Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek” című pályázati felhívást, melyre konzorciumi partnerség keretében sikeres pályázatot nyújtott be a Honvédszakszervezet és a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete.

A GINOP-5.3.5-18-2019-00101 azonosító számú nyertes pályázatunk közel 49,93 millió Ft vissza nem terítendő európai uniós támogatás segítségévél valósul meg.

A projekt megvalósulásának időszaka: 2020.03.01-2022.02.28.

A projekt célja a „közigazgatás, védelem; kötelező társadalombiztosítás” ágazatra szóló, komplex munkabiztonsági és munkaegészségügyi témájú tevékenységek megvalósítása országos szinten; tájékoztató anyagok készítése és terjesztése, tájékoztatórendezvények, a munkavédelemi tudatosság fejlesztése érdekében valamint egy az ágazatot érintő kutatás elvégzése.

A Konzorcium a projekt megvalósításával – az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés terén – a honvédelmi ágazat munkavédelmi, munkahelyi egészséggel összefüggő aktuális és speciális kihívásai kezeléséhez, valamint a munkavédelmi tudatosság fejlesztéséhez kíván hozzájárulni. Valamint elősegíti a Magyar Honvédség alaprendeltetéséből eredő feladatai végrehajtásának biztonságosabbá tételét.

A projekt keretében megvalósuló kutatások, események résztvevői a konvergencia régióból kerülnek bevonásra.

A projektről bővebben a Honvédszakszervezet oldalán olvashatnak. (www.hsz.hu)

További információ kérhető:
Czövek János projekt menedzser, sajtóreferens