Ugrás a tartalomra

RENDKÍVÜLI HÉF ÜLÉS

Társszervezetek

RENDKÍVÜLI HÉF ÜLÉS

2020. április 23-án rendkívüli ülést tartott a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum. Az ülés témája a honvédelmi szervezetek személyi állományára, a veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó egyes eltérő szabályokról szóló 120/2020. (IV. 16.) Kormányrendelet szabályozási területei voltak.

A Fórumot Dr. Molnár Ferenc ezredes a HM TKF főosztályvezetője vezette, melyen részt vett többek között Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Dr. Böröndi Gábor altábornagy a Magyar Honvédség Parancsnokságának parancsnok-helyettese is, míg a munkavállalói oldalon a szervezetek –HOSZ, HODOSZ, BEOSZ- elnökei foglaltak helyet.

A munkavállalói oldal képviseletében Czövek János elnök nehezményezte, hogy a 120/2020-as Kormányrendelet meghozatala után került csak sor az érdekképviseletekkel történő egyeztetésre. Kérte, hogy az elkövetkezendő időszakban a jogszabályok megszületése előtt legyenek egyeztetések az érdekképviseleti szervekkel.

A munkáltatói oldal elmondta: példamutató helytállással végzi az állomány ebben a rég nem látott rendkívüli helyzetben feladatát. Ezért mindenkit köszönet illet.

Az érdekképviseletek továbbították a tagjaiktól beérkezett kérdéseket, információkat, jelezték azokat a problémákat, melyekre megoldást sürgetnek. A Fórum zárásaként a Felek rögzítették: az elkövetkezendő időszakban a rendeletek megalkotása előtt kerül sor az érdekek egyeztetésére.

Tagjaink további információt alapszervezeti titkáraiktól kapnak.
Created & Hosted by NETKEY