Ugrás a tartalomra

REMÉNYSUGÁR

Társszervezetek

REMÉNYSUGÁR

Örömmel értesültünk róla, hogy a Magyar Országgyűlésnek T/4730 számon benyújtott 2016 évi költségvetés tervezete az eddigi álláspontokkal szemben kitér a honvédségi közalkalmazottak illetményének emelésére is.

Hosszú ideje folytatjuk harcunkat tagságunk és valamennyi honvédségi civil alkalmazott méltányos, szakmai munkáját elismerő bérezéséért. Most egy részsikert könyvelhetünk el, amennyiben „A rendvédelmi és honvédelmi ágazat polgári tisztviselőinek, közalkalmazottainak illetményfejlesztésére is sor kerül.”

(http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/az-adocsokkentes-koltsegvetesevel-mindenki-lephet-egyet-elore)

A HODOSZ az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács április 20-i, majd május 06-i ülésén is következetesen képviselte a honvédségi civil dolgozók bérkövetelését. Megalapozott szakmaisággal mutattuk be a kormányzat szereplőinek a kialakult helyzet tarthatatlanságát, a szinte kezelhetetlen helyzeteket.

Köszönettel vettük, hogy felvetéseink a Kormánynál megértésre találtak, és a törvény elfogadását követően készen álunk a végrehajtás részletes szabályainak kidolgozásában való együttműködésre.
Created & Hosted by NETKEY