Ugrás a tartalomra

Országos titkári értekezlet

Társszervezetek

Országos titkári értekezlet

December 06-án a Stefánia palotában tartottuk Országos titkári értekezletünket.

Az értekezlet témáit aktuális feladataink, így a MAKASZ kártya bevezetése és az új tagdíjfizetési rendre történő áttérés mellett az idei évben végzett munkánk értékelése, valamint jövőbeni feladatok meghatározása adták.

A Haj. törvény 2024 január elsejei módosítása értelmében a munkáltató nem vonhat és nem utalhat tagdíjat a szakszervezetünk részére. Ennek megoldására az elnökség döntése alapján a csoportos beszedési megbízást javasoljuk elsődleges megoldásként tagjaink számára. Úgy látjuk, hogy tagjainknak ez lehet a legegyszerűbb eljárás, és a központ nyilvántartását is elsődlegesen erre alapozzuk. Titkáraink számára átadásra kerültek a megbízási nyomtatványok, a kitöltési útmutató, továbbá rögzítettük a nyilatkozattétel január 10-i határidejét is.

Szakszervezetünk megállapodást kötött az üzleti piacon 18 éve jelenlévő MAKASZ Kft-vel. A partneri megállapodással tagjaink, a tagdíjukon felül további anyagi kötelezettség nélkül, széleskörű az élet számtalan területére kiterjedő vásárlói kedvezményt vehetnek igénybe. Titkáraink örömmel fogadták az új szolgáltatást, átvették a személyre szólóan elkészített kártyákat, így akár már a karácsonyi bevásárláskor is érvényesíthetők a tagjaink számára az ajánlott kedvezmények.

A nap második felében a résztvevők megosztották egymással az érdekvédelmi munka során szerzett tapasztalataikat. A jövőre vonatkozóan kitűzték az elnökség, valamint a vezetők számára a tárgyalások és egyeztetések során képviselendő álláspontokat. Felvázolásra kerültek a tavaszi Kongresszus előkészítése során tisztázandó kérdések, többek között az elnökségi tagok választása és a tagdíjrendszer áttekintése.

értekezlet

 

Created & Hosted by NETKEY