Ugrás a tartalomra

MEGKEZDŐDÖTT AZ EGYEZTETÉS

Társszervezetek

MEGKEZDŐDÖTT AZ EGYEZTETÉS

Az október 13-i HÉF ülésen született döntésnek megfelelően november 03-án megkezdődtek a szakértői tárgyalások a 2016 évi bérekről.
A tárca részéről az egyeztetést Nagy Zoltán a HM VGH főigazgatója vezette, a HODOSZ-t Dr. Zsiga Imre elnök és Varga István alelnök képviselték.
Az idei megállapodás teljesítéséről szólva főigazgató úr jelezte, hogy a jelenleg rendelkezésre adatok szerint csupán marginális összegű megtakarítás várható a személyi kiadásokon. Ez azt vetíti előre, hogy ebből a forrásból nem kerül sor év végi juttatásra. Kérdésünkre elmondta, hogy a közalkalmazottak 2%-os kereset-kiegészítési keretén sem várható központi megtakarítás.
A szakszervezetek kifejezték azon határozott álláspontjukat, hogy a teljes személyi állomány az IBH feladat végrehajtása során tanúsított kiemelkedő helytállásáért méltán számít az év végi juttatásra. Kérték a tárgyalófelet, hogy tegyenek meg a tárca szintjén mindent egy év végi juttatás fedezetének biztosítására.
A 2016-os juttatások kapcsán a munkavállalói oldal ügyvivőjeként Czövek János, a Hosz elnöke tolmácsolta a szakszervezeti kezdeményezéseket. Ebben jeleztük, hogy a 2015-ös béren kívüli juttatások megtartása mellett milyen lehetőségeket látunk ezek bővítésére. Főigazgató úr válaszában elmondta, a 2016-os költségvetés tartalmazza a béren kívüli juttatások fedezetét, ezekben a tárca nem kíván visszalépni a jelenlegi juttatásokhoz képest. A további lehetőséget a tárca megvizsgálja, elkészíti a számvetéseket és a következő, várhatóan december eleji tárgyalásokon visszatérünk a javaslatok további egyeztetésére.
Created & Hosted by NETKEY