Ugrás a tartalomra

KONGRESSZUS 2018.

Társszervezetek

KONGRESSZUS 2018.

Minden évben kiemelkedő rendezvénye szakszervezetünknek a kongresszus, amelyen mérlegre kerül az előző év gazdálkodása, és döntés születik a tárgyévi költségvetés kereteiről. Az előző évek gyakorlatához hűen idén is megragadtuk az alkalmat, hogy a kongresszust követően országos titkári-tisztségviselői továbbképzéssé, fórummá alakuljunk, és megbeszéljük, megvitassuk közös dolgainkat. Konferenciánkat kérésünkre a Honvédvezérkar főnöke kiképzési rendezvénnyé minősítette; a helyszínt az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ adta.

Március 26-án a kongresszus az ügyrend elfogadásával kezdte meg munkáját. A 2017. évi gazdálkodásról szóló beszámolót és a Mérlegbeszámolót, majd a 2018. évi költségvetési tervet egyhangú szavazással fogadta el a HODOSZ legmagasabb döntéshozó testülete.
A gazdálkodást és a jogszerű működést ellenőrző Felügyelő Bizottság valamennyi napirendet előzetesen tanulmányozva hangsúlyozta a terv- és tényszámokban tettenérhető átgondolt, reális és takarékos gazdálkodást. A HODOSZ vagyonát megbízható alapként értékelte a további stabil működéshez. A számokban is igazolva látta, hogy a jövőben is a korábbi évekéhez hasonló színvonalon biztosított a tagság sokoldalú segítése, a szolgáltatások színvonalának megtartása.
A felelős érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, minthogy a küldötti mandátumú résztvevők 90 százaléka adta le (tartózkodás és ellenszavazat nélkül) elfogadó voksát az egyes napirendek kapcsán.

A továbbiakban fontos, a tisztségviselők, rajtuk keresztül a tárca civil állománya érdeklődésére számot tartó előadások hangzottak el Ballainé Krikker Zsuzsanna ezredes, a HM VGH Központi Illetményszámfejtő és Rendszerüzemeltető Igazgatóság igazgatója, Jelen Gábor ezredes, a HM Vagyonfelügyeleti Főosztály Lakhatási és Ingatlanfelügyeleti Osztály osztályvezetője, Szabó József ezredes, a HVK Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálati osztály vezetője, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumának elnöke, Bakos Klára a HODOSZ Európáért Alapítvány elnöke, Papp Attila, Vodafone összekötőnk előadásában. Varga István, a HODOSZ elnöke aktuális szakszervezeti kérdésekről szólt, hangsúlyosan a honvédségi közalkalmazottak tarthatatlan jövedelmi helyzetéről, a HODOSZ bérharcáról. Markovics Tamás HODOSZ alelnök moderálásával számba vettük a HODOSZ kizárólag tagjainak szóló szolgáltatásait.

A Honvédségi Dolgozók Szakszervezete tisztségviselői ezúton is köszönetet mondanak kongresszusunk és továbbképzésünk kiképzési rendezvénnyé minősítésért, a meghívottak magas színvonalú előadásaiért, valamint a házigazda MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ minden segítő munkatársának.
Created & Hosted by NETKEY