Ugrás a tartalomra

KONFERENCIA A CIVILEK HELYZETÉRŐL

Társszervezetek

KONFERENCIA A CIVILEK HELYZETÉRŐL

Május 31-Június 01-én Zamárdiban, a Família Hotelben, „A honvédelmi alkalmazottak gazdasági és szociális helyzetéről, az OKÉT tevékenységéről címmel tartottunk kétnapos konferenciát.

zamárdi

Dr. Hermann Róbert történész, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnokának tudományos helyettese Petőfi Sándor katonai pályafutását elemezte, lenyűgöző nagy tetszéssel fogadott előadásában. Ebben kitért a 175 éve megalakult Magyar Honvédség létrejöttében játszott civil közreműködők jelentős szerepére.

zamárdi

Móréné Tálos Erzsébet társadalombiztosítási tanácsadó a honvédelmi alkalmazottakat érintő aktuális tájékoztatójában kitért a nők 40 program nyugdíjazási lehetőségének fontos szabályaira, a nyugellátások igénybevételéhez szükséges életkor és szolgálati idő meghatározó szerepére a nyugdíj összegének megállapításában. Vázolta a nyugdíj melletti foglalkoztatás lehetőségeit, kitérve a kereseti korlátozásra is.

zamárdi

Dr Boros György jogsegélyszolgálat vezető a jogsegélyszolgálat elmúlt félévi tevékenységéről, aktuális munkajogi kérdésekről nyújtott tájékoztatást. Hangsúlyozta: minden munkajogi eseményt dokumentálni/dokumentáltatni kell, hiszen ezen iratok hiányában gyakorta nehézségekbe ütközik a munkavállalói igények érvényesítése.

zamárdi

Zlati Róbert a MASZSZ elnöke a Szövetség céljairól a szakszervezetek megerősítésének fontosságáról tartott előadást. Vázolta a VKF és az OKÉT működésének helyzetét, valamint az ezeken a fórumokon a munkavállalók jövedelmi pozíciója javítása érdekében kifejtett szakszervezeti álláspontot.

 

Balogh Tünde alelnök szakszervezetünk törekvéseinek bemutatásán keresztül hangsúlyozta a szakszervezeti-közösségi gondolkodásmód terjesztésének fontosságát. Kiemelte a HODOSZ közösségformáló erejében rejlő lehetőségeket, a fiatalok megszólításának döntő szerepét.

Varga István elnök az elmúlt időszak egyeztetéseiről adott részletes tájékoztatást. Az elkövetkezendő időszak kiemelt fontosságú eseményeként beszélt a Haj. törvény tervezett módosítására történő felkészülésről, az azt megelőző tárgyalások jelentőségéről. A konzultáció során az alapszervezetek vezetői számos megoldásra váró kérdésre irányítottár rá a figyelmet, kérve a folyamatos információ átadást.


zamárdi

Created & Hosted by NETKEY