Ugrás a tartalomra

KINEVEZTE AZ ÚJ KORMÁNY ÁLLAMTITKÁRAIT AZ ÁLLAMFŐ

Társszervezetek

KINEVEZTE AZ ÚJ KORMÁNY ÁLLAMTITKÁRAIT AZ ÁLLAMFŐ

Áder János köztársasági elnök kedden az Országház épületében kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának államtitkárait, akik egyúttal hivatali esküjüket is letették. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Németh Szilárd, honvédelmi államtitkára Szabó István, közigazgatási államtitkára Kádár Pál lett.



Az államfő a miniszterelnök javaslatára összesen 54 államtitkári, illetve közigazgatási államtitkári kinevezési okiratot adott át. Ez alapján a miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkári posztot az Agrárminisztériumban Farkas Sándor, a Belügyminisztériumban Kontrát Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) Rétvári Bence, a Honvédelmi Minisztériumban Németh Szilárd, az Igazságügyi Minisztériumban Völner Pál, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban Cseresnyés Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban Magyar Levente, a Miniszterelnöki Kabinetirodán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kormányirodán Fónagy János, a Miniszterelnökségen Orbán Balázs, a Pénzügyminisztériumban pedig Tállai András tölti be.


Németh Szilárd, a HM parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes

Áder János a Miniszterelnökségen nevezte ki a legtöbb államtitkárt, illetve közigazgatási államtitkárt, ahol összesen tízen tették le esküjüket, míg az Emminél kilencen, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, valamint az Agrárminisztériumban hatan-hatan, a Miniszterelnöki Kormányirodán és a Pénzügyminisztériumban öten-öten, a Miniszterelnöki Kabinetirodán és a Honvédelmi Minisztériumban pedig hárman-hárman.


Szabó István, a HM honvédelemért felelős államtitkára

A Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára Szabó István, a tárca közigazgatási államtitkára Kádár Pál lett.

Kádár Pál, a HM közigazgatási államtitkára

Fotó: Szigetváry Zsolt, Kovács Tamás (MTI)
forrás:honvédelem.hu
Created & Hosted by NETKEY