Ugrás a tartalomra

JELENTÉS A HODOSZ VII. KONGRESSZUSÁRÓL

Társszervezetek

JELENTÉS A HODOSZ VII. KONGRESSZUSÁRÓL

November 09-10-én tartotta VII. Kongresszusát a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete. Szakszervezetünk legmagasabb szintű fórumát megtisztelte jelenlétével Dr. Orosz Zoltán altábornagy a Honvédvezérkar vezérkarfőnök-helyettes, Szabó József ezredes, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumának elnöke, Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége elnöke, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Kelemen József nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnöke. Hozzászólásaikban valamennyien elismerően szóltak szakszervezetünk korrekt működéséről, és biztosították a jelenlévőket a további partnerségükről. Elfogadta a meghívást Breuer László, a HODOSZ Tiszteletbeli elnöke, Béki Sándor, a HODOSZ Európáért Közhasznú Alapítvány kurátora, valamint Herczeg István, a HODOSZ szociális Bizottságának elnöke is.
A tagságot képviselő 54 küldött meghallgatta és egyhangú szavazással elfogadta a Beszámolót a 2011 óta végzett szakszervezeti munkáról, valamint a HODOSZ 2016-2020. közötti időszakra megfogalmazott Programját. Kiemelkedő jelentőségű feladat volt a szervezet Alapszabályának módosítása, amelynek elfogadásával megteremtődik a lehetősége szakszervezetünk további jogszerű működésének.  A hatályos Polgári Törvénykönyv számos új követelményt tartalmaz a civil szervezetek – így a szakszervezetek számára. A kongresszus második napján kialakított testületi struktúra már követi ezeket az elvárásokat is.
Különös jelentőséget adott a konferenciának, hogy tisztújításra is sor került. Dr. Zsiga Imrét Varga István váltotta a HODOSZ elnöki poszton, alelnök Markovics Tamás kolléga lett. Az új törvényi előírásoknak megfelelően a jövőben kétpólusúvá alakult a HODOSZ. Mivel évente a mérlegbeszámoló és a költségvetés elfogadása a legmagasabb fórum kompetenciájába került, a jövőben évente kell kongresszust összehívni. Emiatt okafogyottá vált a korábbi két kongresszus közötti döntéshozó testület, a HODOSZ Tanács intézménye. Mostantól a korábbinál létszámában megnövelt Elnökség viszi a szervezet ügyeit. Szintén lényeges változás, hogy a Pénzügyi Ellenőrző Bizottságot a bővült feladat- és felelősséggel felruházott Felügyelő Bizottság (FEB) váltja fel.
Mindezen strukturális változások figyelembevételével történt meg a tanácskozás második napján a tisztújítás. A Kongresszus Dr. Zsiga Imrét a FEB elnökének, a bizottság tagjainak Rabóczkiné Koczka Szilviát és Szabó Ferencnét választotta meg. A tizenegy fős elnökség tagja a HODOSZ Elnöke  és Alelnöke. A testület további tagjai: Balláné Pétervári Zsuzsanna, Déginé Bulyáki Edit, Farkasné Kovács Zsuzsanna, Lovász Katalin, Pácserné Bozi Judit, Pálinkás Zoltánné, Petrei Csaba, Rácz Mihály és Varga Emma.
Valamennyi tisztségbe került kolléga tapasztalt szakszervezeti munkás. Mindannyian kiállnak a HODOSZ céljai mellett, elkötelezettek a Program megvalósítása iránt!
A konfresszuson készült képeket a képgaléiában megnézhetik.
Created & Hosted by NETKEY