Ugrás a tartalomra

Január elsejével átalakul a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának működése.

Társszervezetek

Január elsejével átalakul a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának működése.

2023. január elsejétől a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ részeként működő Honvédkórház ellátási feladatainak döntő részét új egészségügyi szolgáltatóként az Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház veszi át. Az újonnan létrejövő szervezet tevékenységét a belügyminiszter, mint a Kormány egészségügyért felelős tagja irányítja majd.

A civil egészségügyi ellátáshoz kötődő személyi állomány – és a kapcsolódó infrastruktúra is – átadásra kerül az Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház részére, így a gyógyító tevékenység folyamatossága is garantált. Az új intézmény 2023. január 1-től átveszi a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ korábbi területi ellátási kötelezettségét, illetve továbbra is ellátja a honvédelmi rendszerhez kötődő igényjogosultakat.

Az átalakítások után a Magyar Honvédség szervezeteként fennmarad a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja. Annak érdekében, hogy a védelemegészségügy jelenleg is meglévő magas szakmai színvonalának további fejlesztése is biztosított legyen, a honvédelmi miniszter 2022. decemberében döntött az egészségügyi munkakörű katonák és honvédelmi alkalmazottak által betöltött beosztások és munkakörök meghatározásáról, amelyek szükségesek a Magyar Honvédség egészségügyi feladatai zavartalan ellátásához.

A Magyar Honvédség a jövőben is támogatja a civil egészségügyi ellátást, így az egészségügyi munkakörű katonák a továbbiakban is segítik az Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház feladatainak ellátását. Az átalakítás egyszerre szolgálja a civil egészségügy megerősítését és a honvédelmi haderőfejlesztési program keretében a védelemegészségügy reagálóképességének fokozását, továbbá a hazánk által, a NATO irányába a katonaegészségügy terén tett vállalások teljesítését, az úgynevezett ROLE képességek kialakítását, továbbfejlesztését nagyban szolgálja.

kórházA Honvédelmi Minisztérium közleménye

forrás:honvedelem.hu

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Kertész László archív felvétele 

Created & Hosted by NETKEY