Ugrás a tartalomra

A Honvédszakszervezet és a Honvédelmi Minisztérium közös nyilatkozata

Társszervezetek

A Honvédszakszervezet és a Honvédelmi Minisztérium közös nyilatkozata

A Honvédelmi Minisztérium elismeri a katonák érdekképviseleti jogát, egyben a katonák egyetlen reprezentatív érdekképviseletének alapjogokból adódó működését, a szervezet jogutódjának egyesületként történő további működését pedig – a katonák egyetlen reprezentatív érdekképviseleteként – támogatja Mindezekből adódóan a felek hosszútávú megállapodásának részleteit a fentiek szellemében még az idén megalkotják.

A Honvédelmi Minisztérium és a katonák érdekképviseleti szervezete számára Magyarország alapvető érdekei és a honvédelem felelőssége az elsődleges .

hosz

Mindkét fél maximálisan elkötelezett Magyarország védelmi képességének 2010 óta töretlen és példátlan fejlődése mellett.

A veszélyek korában elsődleges feladatunk Magyarország és a magyar emberek biztonságának garantálása.

A veszélyek korában Magyarország védelmének ellátása olyan felelősség, amelyhez egyértelmű szabályokra van szükség.

A hazáját védő magyar katona nem egyenruhás munkavállaló, ennek szellemében különleges jogállásuk eltér a többi jogviszonytól, a Hazáért végzett szolgálati feladataik ellátása pedig elsőbbséget élvez.

Mint eddig is, Magyarország Kormánya minden körülmények között és minden eszközzel a nemzeti érdeket szem előtt tartva dolgozik Magyarország és a magyar nemzet érdekében. Ugyanezt teszi az átalakuló Honvédszakszervezet a katonák képviseletének és a Haza védelmének felelősségét átérezve úgy, hogy az mind a katonák mind a nemzet érdekeit, maximálisan figyelembe veszi.

A katonai érdekvédelmi szervezet elismeri, hogy a szakszervezeti működési forma nem fedi le teljességgel azt a tartalmat, amely jelenlegi tevékenységét jellemzi, ezért a szervezeti formát „egyéb törvény alapján működő egyesület”-ként folytatja, és nevét a honvédekre és az érdekképviseletre utaló jelzőkkel határozza meg és ennek megfelelően megváltoztatja.

A Honvédelmi Minisztérium elismeri a katonák érdekképviseleti jogát, egyben a katonák egyetlen reprezentatív érdekképviseletének alapjogokból adódó működését, a szervezet jogutódjának egyesületként történő további működését pedig – a katonák egyetlen reprezentatív érdekképviseleteként – támogatja

Mindezekből adódóan a felek hosszútávú megállapodásának részleteit a fentiek szellemében még az idén megalkotják.

Created & Hosted by NETKEY