Ugrás a tartalomra

HODOSZ KONGRESSZUS

Társszervezetek

HODOSZ KONGRESSZUS

Március 28-án a HODOSZ megtartotta 2018. évi Kongresszusát, amelynek a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ adott otthont Balatonakarattyán. A kötelező napirendeken kívül aktuális, a HODOSZ tagságot foglalkoztató kérdések megvitatására is sor került.

A küldöttek elfogadták a HODOSZ 2018. évi költségvetési beszámolóját, és a Mérlegbeszámolót. Megállapítást nyert, hogy szakszervezetünk ésszerűen és takarékosan gazdálkodott, jól sáfárkodott a HODOSZ vagyonával. Ezt állapította meg a FEB is kapcsolódó jelentésében. Szintén egyhangú szavazással elfogadásra került a 2019. évi költségvetési tervezet, amellyel kapcsolatban is pozitív volt a FEB véleménye. Fontos, a tagságot közvetlenül érintő változás a tagdíj mértékének csökkentése az eddigi 1 %-ról 0,7 százalékra. Az áprilisi bérekből már a csökkentett tagdíj kerül levonásra.

Az Elnökség kiegészítésére Fi Károly Ferenc, székesfehérvári alapszervezeti titkárunk kapott bizalmat, aki a Magyar Honvédség Parancsnokság alárendeltségében dolgozó tagjainkat képviseli majd a vezető testületben.
Miután a kongresszus befejezte munkáját, meghívott előadók tájékoztatták aktuális kérdésekről a küldötteket.
Erdélyi Lajos a HM humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Haj törvényről és annak végrehajtására kiadott HM Rendeletről értekezett, és válaszolt a feltett kérdésekre.
Veréb Csaba alezredes, a VGH Költségvetési, Számviteli és Ellenjegyzési Igazgatóság igazgatóhelyettese a haderőfejlesztés terveiről és anyagi  lehetőségeiről tartott tájékoztatót. Kielégítően válaszolt a témához kapcsolódó kérdésekre.
Created & Hosted by NETKEY