Ugrás a tartalomra

A HÉF SZAKÉRTŐI EGYEZTETÉSÉRŐL

Társszervezetek

A HÉF SZAKÉRTŐI EGYEZTETÉSÉRŐL

Az április 05-én megtartott HÉF ülésen született döntés szerint szakértői egyeztetést folytattunk a tárca 2017 évi költségvetése alakulásáról, melyen a minisztérium részéről Sulyok János dandártábornok, a HM Gazdasági Tervezési és Szabályozási Főosztály főosztályvezetője, míg szakszervezetünk képviseletében Varga István elnök és Markovics Tamás alelnök vettek részt.

A HODOSZ részéről, munkavállalói szemszögből részletesen bemutattuk a közalkalmazotti állomány helyzetét. Ebben kiemelten szóltunk az összetorlódott illetményekről, a minimálbér növekedés miatt kötelező emelések egyre nagyobb arányáról, valamint az e körben meglévő fluktuációról. Hangsúlyoztuk, hogy tárca által is elismerten kiemelkedő szakmaisággal, megbízhatóan és a honvédelem ügye iránt elkötelezetten dolgozó közalkalmazottak joggal számítanak munkájuk növekvő anyagi elismerésére.

Dandártábornok úr felvázolta a költségvetési tervezés folyamatát, jelenlegi állását és megerősítette a tárca elkötelezettségét a párbeszédre. Jelezte, hogy a kormány vállalásának megfelelően jövőre is növeli a honvédelmi költségvetést, amely a tárca prioritásainak megfelelően enyhíthet a jelenlegi helyzeten.
Created & Hosted by NETKEY