Ugrás a tartalomra

HÉF szakértői egyeztetés

Társszervezetek

HÉF szakértői egyeztetés

Amint arról a Felek a június 30-i HÉF ülésen megállapodtak, a 2023 évi költségvetési törvény elfogadását követően, elkezdődtek az egyeztetések a jövő évi bér és béren kívüli juttatásokról. A minisztériumot Lakatos György Zoltán alezredes a humánpolitikai főosztály, személyi juttatások és ösztönzésmenedzsment osztály osztályvezetője és Szécsi László ezredes szakreferens képviselték. A HODOSZ tárgyalói Varga István elnök és dr. Horváth Tibor alelnök voltak. A szakszervezeti oldal Czövek János HOSZ elnökkel és Szendrei Zoltán alelnökkel volt teljes.


Osztályvezető úr a költségvetési számok ismeretében tájékoztatott a minisztérium béren kívüli juttatásokról szóló elgondolásairól. Ebből körvonalazódik, hogy folytatni kívánják az előző évek gyakorlatát, mellyel kizárják a juttatási színvonal csökkentését. Fejlesztésekre a kormány családpolitikai törekvéseit erősítve az ehhez kapcsolódó juttatási elemek esetén számíthatunk.


Szakszervezetünk álláspontja kifejtése során javaslatot tett a regenerálódást, a munkába járást segítő elemek növelésére, valamint a több éve változatlan mértékű ruházati juttatás színvonalának karbantartására.
A bérek szólva kifejtettük: mindenképpen indokolt a Haj. törvénnyel felvázolt bérfejlesztési program folytatása, melyet nem csupán a törvény bevezetésénél megfogalmazott bérpolitikai célok megerősítése, hanem a honvédelmi alkalmazottak munkateljesítménye is indokol. A napirendi ponttól eltérve jeleztük, hogy a gazdasági helyzetre tekintettel még az idei évre indokoltnak tartunk a honvédelmi alkalmazottak körében egy a reálkereseti pozíció megőrzését biztosító mértékű bérintézkedést.

HÉF 2022.08.

 

HÉF 2022.08.


 

Created & Hosted by NETKEY