Ugrás a tartalomra

HÉF SZAKÉRTŐI EGYEZTETÉS

Társszervezetek

HÉF SZAKÉRTŐI EGYEZTETÉS

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum legutóbbi, június tizenharmadikai ülésén hozott döntésnek megfelelően megkezdődött a szakértői egyeztetés a 2017 évi béren kívüli juttatásokról. A HM VGH főigazgatója Fodor Péter ezredes által vezetett egyeztetésen részt vett Kovács Tamás a HM HPF főosztályvezetője, szervezetünket Varga István elnök és Markovics Tamás alelnök képviselték.

Amint az ismeretes a jövő évi adótörvények változása jelentősen befolyásolja az úgynevezett kafetéria juttatásokat. A közszférában ez a kedvezményes adózással juttatható összeg (csakúgy, mint az idei évben is) éves szinten legfeljebb bruttó 200eFt. lehet. Ugyanakkor az említett törvény meghatározza a juttatás formáját is, így jövőre fele-fele arányban a Széchenyi Pihenőkártyára és készpénzes juttatásra lesz lehetőség.

A vélemények, javaslatok ismertetése során, támaszkodva az alapszervezetektől beérkezett jelzésekre kifejtettük: kiindulási pontként kezeljük a jelenlegi béren kívüli juttatási rendszer elemeit, és hangsúlyosan megőrizendőnek gondoljuk a nyugdíjpénztári tagság munkáltatói támogatásának megőrzését. A munkáltató részéről adott reagálásban elhangzott, hogy a tárca a megváltozott jogszabályi környezetben azt a legoptimálisabb megoldást keresi, amely a személyi állomány számára is kedvező. A szakmai javaslatok kidolgozását követően várhatón az ősz elején folytatjuk a tárgyalásokat.

A megbeszélés során napirend előtt kifejeztük köszönetünket a közalkalmazotti állomány részére biztosított bérkeretekért, valamint annak gyors és szakszerű felhasználásáért.
Created & Hosted by NETKEY