Ugrás a tartalomra

A HÉF ELSŐ NEGYEDÉVI ÜLÉSÉRŐL

Társszervezetek

A HÉF ELSŐ NEGYEDÉVI ÜLÉSÉRŐL

2019. április 30-án megtartotta idei első ülését a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum. Az ülést Dr. Molnár Ferenc ezredes, a HM TKF mb. főosztályvezetője vezette, a minisztériumot Erdélyi Lajos a HM humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára képviselte, a HODOSZ részéről Varga István elnök és Markovics Tamás alelnök vett részt a Fórum munkájában.

Az ülés napirendi pontjai ez alkalommal különösen az aktív állományú katonák élet- és munkakörülményeinek aktualitásait foglalták magukba. Ismertető hangzott el a honvédelmi miniszter 2019-2023. humánpolitikai irányelveiről és programjairól, a nyugdíj előtti rendelkezési állományban lévők helyzetéről, majd a HM és az MHP szervezeti átalakulásával összefüggően a személyi állomány helyzetéről.





A HM oktatási, képzési helyzetének ismertetése kapcsán jeleztük, hogy sokaknál keveredik a Haj. törvényben kötelezettségként jelentkező éves szakmai továbbképzés, a hadkötelezettség bevezetését követő kiképzéssel és felkészítéssel. A válaszban elhangzott: az éves továbbképzés rövid, szakmai képzést jelent, melyet első alkalommal 2020-ban kell teljesíteni a honvédelmi alkalmazottaknak.
Tájékoztató hangzott el a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár helyzetéről, különös tekintettel az adóváltozások miatti hatásokra. A Pénztár elmúlt évi teljesítményéről szólva Póda Jenő igazgató kifejtette, hogy a pénztár sem tudja magát függetleníteni a gazdasági-pénzügyi folyamatoktól. A tavalyi negatív eredményt is figyelembe véve, hosszabb távon még mindig kedvezőnek ítélhető a hozamok alakulása.
 
Created & Hosted by NETKEY