Ugrás a tartalomra

FONTOS HATÁROZATOKAT HOZOTT A HODOSZ ELNÖKSÉGE

Társszervezetek

FONTOS HATÁROZATOKAT HOZOTT A HODOSZ ELNÖKSÉGE

Elnökségünk a június 12-én ülésén több, a Tagságunkat közvetlenül is érintő döntést hozott.
Többek között a Szociális Bizottság javaslatára módosításra került a Gazdálkodási és Pénzkezelési Szabályzatunk IX/3. fejezete, amely a HODOSZ segélyezés rendjét rögzíti. (A módosításokat tartalmazó GPSZ a honlapunkon megtalálható).
 
A továbbiakban tájékoztatás hangzott el az őszi rendezvényeinkről. Szeptember 17-18-án a Haj törvény kapcsán szervezünk konferenciát; majd november 12-én ünnepeljük a HODOSZ megalakulásának 30 éves évfordulóját.
 
Az aktualitások között szó volt a Haj törvényre való átállás ma már ismert számszaki adatairól: 99,21 % fogadta el az új jogállású kinevezését; önkéntes többlet-vállalást 71 százalékuk tett április 30-ig. Elmondható, hogy alapvetően sikeres a változás, ugyanakkor a továbbiakban még megoldást igénylő problémák is vannak.
 
Az átszervezések kapcsán felmerültek tagdíjlevonási gondok, amelyeket a HODOSZ vezetése az alapszervezetekkel együttműködve tud megoldani.
 
A közeljövőben várható a szakszervezetünk által alapított HODOSZ Európáért Alapítvány Alapító okiratának módosítása, amelyben az Elnökségnek majd állást kell foglalni.
Created & Hosted by NETKEY