Ugrás a tartalomra

Fókuszban az állomány szociális és mentális jóléte

Társszervezetek

Fókuszban az állomány szociális és mentális jóléte

Idén utoljára ülésezett a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum

Megtartotta idei utolsó, negyedik negyedévi ülését a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) december 14-én, a Honvédelmi Minisztériumban. Az érdekegyeztető fórumot Bánhidy Vajk, a HM Honvédelmi Nevelési Főosztály főosztályvezetője vezette dr. Czermann János, a HM stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkárának elnöklete mellett.

forum

Az ülés kezdetén, a helyettes államtitkári köszöntőt követően a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (HODOSZ) által feltett napirend előtti kérdés megválaszolására került sor. Varga István, a HODOSZ elnöke kiemelte, hogy az év végi juttatás szép elismerése az állomány munkájának, azonban a honvédelmi alkalmazottak béremelése, anyagi elismerése továbbra is indokolt lenne. Válaszában dr. Czermann János ígéretet tett a javaslatok meghallgatására.

Az ülésen később a felek egyeztettek a HÉF 2024. évi munkarendjéről, melyet egyhangúlag elfogadtak.

forum

Az ülésen ezután szót ejtettek az MH segélyezési és szociális támogató rendszerének helyzetéről, melyről Szabó József ezredes, a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítványának elnöke elmondta: mind az aktív állomány, mind a gondoskodási körbe tartozók esetében törekednek rá, hogy megtalálják a legnehezebb élethelyzetben lévő embertársainkat. Szó esett továbbá a rekreációs intézmények idei és jövő évi működéséről, azok kihasználtságáról. Ennek kapcsán Deme Balázs ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség megbízott csoportfőnöke elmondta, hogy az aktív és inaktív állomány részére továbbra is biztosított a rekreációs pihenés igénybevétele.

Végül a 4. napirendi pontban az állomány megtartására tett intézkedések értékeléséről, illetve az ezzel kapcsolatos javaslatokról is szó esett.

forum

Szöveg: Tóth Ádám  Fotó: Szabó Lajos zászlós 

Created & Hosted by NETKEY