Ugrás a tartalomra

Fokozódó biztonsági kihívások, megújuló Magyar Honvédség

Társszervezetek

Fokozódó biztonsági kihívások, megújuló Magyar Honvédség

Az Európát érintő új biztonsági kihívásokról, a Magyar Honvédség történelmi jelentőségű fejlesztéséről, modernizációjáról is beszélt dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter Magyarország külképviseleteinek vezetői részére tartott misszióvezetői értekezleten, Budapesten.

Az értekezleten a misszióvezetők átfogó képet kaptak a májusban megalakult kormány tagjaitól az új célkitűzésekről, az elkövetkező időszakra meghatározott irányokról, feladatokról. A honvédelmi miniszter előadásában elmondta: ahhoz, hogy Európa megfelelő válaszokat tudjon adni a biztonsági kihívásokra a lehető legmagasabb szintű együttműködésre van szükség, amelyben nagyon fontos szerepe van a regionális együttműködés erősítésének is.

Dr. Benkő Tibor hangsúlyozta, hogy Magyarország a NATO elkötelezett, megbízható tagja, a honvédelmi tárca célja pedig egy modern, ütőképes hadsereg létrehozása, amely a NATO-t is erősíti, hiszen a szövetség erejét az országok összeadott képességei alkotják.

Dr. Benkő Tibor előadásában kitért a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programra is, amelynek kapcsán elmondta, hogy a Program ütemezett végrehajtásával olyan fejlesztési terv megvalósítása kezdődött el, amely a Magyarország geostratégiai helyzetéből adódó új típusú biztonsági kihívások figyelembe vétele mellett a katonáink felkészültségére, a Magyar Honvédség képességigényeire épül.

forrás:honvedelem.hu
Fotó: Kovács Márton 

Created & Hosted by NETKEY