Ugrás a tartalomra

AZ ELNÖKSÉG ELŐTT A 2017 ÉVI KÖLTSÉGVETÉS

Társszervezetek

AZ ELNÖKSÉG ELŐTT A 2017 ÉVI KÖLTSÉGVETÉS

A február 28-án tartott elnökségi ülést témái, a költségvetések, valamint a közalkalmazotti bérrendezés köré csoportosultak.

A vezetés által a 2016 évről szóló költségvetési beszámoló, valamint a 2016 évi mérlegbeszámoló tervezetét a testület elfogadta, és döntött a kongresszus elé terjesztéséről. Az idei költségvetés tervezetének vitája során kiemelt célként fogalmazódott meg a HODOSZ stabil pénzügyi helyzetének megtartása mellett a szolgáltatások színvonalának emelése is. A Felügyelőbizottság által is támogatott, és az elnökség által jóváhagyott javaslatról szintén a márciusi kongresszuson döntenek a küldöttek.

Az előző heti HÉF ülésről szóló tájékoztató kiemelt témája volt a közalkalmazottak 2017 évi bérhelyzete. Az elnökség tagjai - ki-ki a maga szakmai területéről - részletesen bemutatták a minimálbér és a szakmunkás bérminimum jelentős emelése okán kialakult helyzetet. Azokon a munkahelyeken, ahol az érintettség közelíti a teljes állományt szinte kezelhetetlen viszonyok alakulhatnak ki. Az elnökség megerősítette szakszervezetünk vezetőit a munkáltatóval zajló egyeztetések folytatására, a közalkalmazotti bérek mielőbbi rendezése érdekében.
Az elnökség összeállította a márciusi kongresszusunk ügyrendjét, és meghatározta a kongresszusi munkabizottságok személyi összetételét.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség májusban tartandó kongresszusára Markovics Tamás alelnök került megválasztásra, így elnökünk mellett ő képviseli szervezetünket a tanácskozáson.
Az ülés zárásaként köszöntöttük Petrei Csaba elnökségi tagunkat, aki a napokban ünnepelte 60. születésnapját.
Created & Hosted by NETKEY