Ugrás a tartalomra

„HAJ” KONFERENCIA

Társszervezetek

„HAJ” KONFERENCIA

„A honvédelmi alkalmazottak helyzete, jövője a Magyar Honvédségben” címmel szeptember 17-18-án kétnapos konferenciát tartott tisztségviselőinek a HODOSZ Balatonakarattyán, az MH RKKK-ban.
Az ország minden tájáról érkezett közel hetven fő résztvevő tartalmas előadásokat hallgathatott a címben jelölt témával kapcsolatban. Takács Tamás ezredes, az MHP Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnök helyettese és munkatársa Móréné Tálos Erzsébet ha. az új törvény bevezetésének szükségszerűségéről, körülményeiről, fogadtatásáról beszélt, majd válaszokat adott a hallgatóság által felvetett kérdésekre.



Dr. Nagy Péter alezredes, a HM VGH kormánytisztviselői és közalkalmazotti illetményosztály osztályvezetője a honvédelmi alkalmazottak illetményrendszeréről, a jövőben várható bér- és bérpótlékok változásairól tartott értekezést. A HODOSZ tisztségviselői Alezredes urat is számos kérdéssel bombázták, amelyekre – ismeretei szerint – korrektül válaszolt.
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő előadásában nemzetközi kitekintést adott a napjaink külpolitikáját meghatározó kérdésekről, amelyek hazánkat sem hagyják érintetlenül. Külön kitért a migrációval kapcsolatos nemzetközi megítélésekre.
A konferencián sor került a HODOSZ belső, szervezeti ügyeire is. Varga István elnök előadásában összefoglalta a Honvédelmi alkalmazotti törvény bevezetése és a többletvállalás megtétele előtti időszak „országjárását”, amely során a HODOSZ vezetői a lehető legrészletesebben tájékoztatták a közalkalmazottakat az új jogszabályról.
Markovics Tamás HODOSZ alelnök moderálásával górcső alá kerültek a HODOSZ szolgáltatásai: együttgondolkodásra szólította a tisztségviselőket kérve, mondják el tapasztalataikat, változtatási javaslataikat. A konferencia résztvevői nagy figyelemmel hallgatták Karácsony Szilárd szervezetfejlesztési szakértő okfejtését: mi is valójában a szakszervezetek alapvető feladata? A rendezvény esti programja házi asztalitenisz verseny megtartására is lehetőséget teremtett. A visszajelzések alapján a konferenciát hasznosnak ítélték a HODOSZ tisztségviselői. A hallottak számos kérdésben eloszlatták a kétségeket, és választ adtak a sokakat foglalkoztató kérdésekre.
Created & Hosted by NETKEY