Jelenlegi hely

A MAGYAR SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉG SAJTÓKÖZLEMÉNYE

Mindenkihez!
Azonos érdek - közös cselekvés!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség 2014. november 21-én megtartotta első kongresszusát, döntött az integráció megvalósításához szükséges lépésekről.

A kongresszus úgy ítéli meg, azonnali változtatásokra van szükség az ország, a munkahelyek, az emberek helyzetében. Az elfogadott adótörvények, a beterjesztett költségvetési javaslat bizonytalan helyzetbe hozza a közszféra és a gazdaság legtöbb ágazatát mely, ha változatlan marad működési zavarokat okoz. A jövedelmek további átcsoportosítása tovább növeli a különbséget a gazdagok és a megélhetésükért küzdők között. A szociális támogatásoktól elvont összegből újabb közfoglalkoztatási programot kíván bevezetni a kormány, amely további bajokat okoz.

Amennyiben a Parlament változatlan formában fogadja el a költségvetést, végzetesen ellehetetlenülnek munkahelyek, mélyszegénységbe zuhannak társadalmi rétegek, veszítik el jövőképüket fiatalok, középkorúak és idősek tömegei.

Valódi munkahelyekre, tisztes jövedelmekre, kiszámítható, tervezhető jövőre, tripartit érdekegyeztetésre van szükség! Elfogadhatatlan az eddigi gyakorlat. A problémák súlya és halmaza olyan társadalmi feszültségeket okoz, amelyet csak közösen tudunk megoldani.

A mai napig nem kezdődtek meg a bértárgyalások, holott ilyenkor már általában a záró tárgyalások zajlanak. Követeljük a bértárgyalások azonnali megkezdését, tarthatatlan az az állapot, hogy dolgozók és családjaik a létminimumot el nem érő keresetből éljenek!

A korengedményes, korkedvezményes nyugdíjak ügyével továbbra sem foglalkoznak, amelyek megoldása nem várathat tovább!

Nincs tovább hová hátrálnunk!
Elég volt az egyoldalú víziókból!
Elég volt a szűk csoportérdekeket szolgáló intézkedésekből, rendeletekből, törvényekből!

Ma Magyarországon naponta tízezrek mennek az utcára jogos követeléseiknek hangot adva.

Támogatjuk mindazokat, akik a demokrácia alapértékeiért, az érdemi párbeszédért, a tisztes megélhetésért, a szociális biztonságért emelnek szót.

Minden ügy közös ügy!

A közszféra és a versenyszféra szereplői egységesen lépnek fel. Ha kell, demonstrálunk, harcolunk, a sztrájktól sem riadunk vissza mindaddig, amíg követeléseink nem teljesülnek.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség felhívja valamennyi tagját, és a felelősen gondolkodó honfitársait, hogy hallassák hangjukat, fejezzék ki akaratukat az ország jövőjével kapcsolatban.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség kongresszusa közös cselekvést, közös fellépést hirdet meg, mert közös jövőnkről van szó!
Találkozunk 2014. november 22-én, 14 órakor a Magyar Tudományos Akadémia előtti téren, ahol a tiltakozás következő lépéseként, a Pedagógusok Szakszervezete demonstrációt tart Budapesten a köznevelésért és a költségvetési tervezet ellen, amelyhez a Magyar Szakszervezeti Szövetség is csatlakozik.

Érdekeink azonosak, a cselekvésünk is legyen közös!

 

Budapest, 2014. november 21.

Magyar Szakszervezeti Szövetség
I. Kongresszusa

Hírkategória: 
Információ